FacebookПідписатися на RSS

14 ЖОВТНЯ: ПОКРОВА, ДЕНЬ КОЗАЦТВА І ЗАХИСНИКА УКРАЇНИ

14 жовтня – відома як велике православне свято Покрови Пресвятої Богородиці. А з недавніх пір цього дня українці відзначають не одне свято – у 2014 році до церковного додалося ще й державне – День захисника України.

Свято встановлене указом президента з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності й територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві та на підтримку ініціативи громадськості.

/Files/images/derkach/djura/U-CHerkaskiy-ZOSH-6-sviatkuiut-Den-kozatstva-768x576.jpg

День захисника України учні загальноосвітньої школи №6 відзначали, приймаючи гостей, а саме: директор департаменту освіти С.Воронов, начальник відділу національно-патріотичного вихованняВ.Козирь, методист КУ «ММК» Л.Деркач, крайовий отаман Всеукраїнської організації українського козацтва О. В. Туз. У програмі святкування були виставки, екскурсія по шкільному музею, святкове шикування, показові виступи вихованців гуртка «Бойовий гопак» (керівник Я.Проценко), майстер-класи по розборці зброї.

Учні школи отримали також дипломи за здобутки, отримані на військово-патріотичному навчально-тренувальному зборі для джур шкільних роїв «Козацький стан».

Кiлькiсть переглядiв: 520